Otteita

25/02/2011

Otteet

Filed under: Uncategorized — Code @ 20:07

Otteilla on kalliokiipeilyssä merkittävä rooli – niin merkittävä, että erityyppisille otteille on omat nimet. Kielitoimistolla tuskin on ehdotuksia hyviksi suomennoksiksi, joten täytyy tyytyä englannista johdettuihin väännöksiin: slouppi, krimppi, anderi, poketti,… Poikkeuksena ainakin yhdelle otteelle on annettu selvää suomea oleva nimi. Tämä ote on varsinkin tällaisten melko kokemattomien kiipeilijöiden eniten rakastama kahva. Kiipeilyotteiden lisäksi blogi Otteita käsittelee muita kiipeilyyn liittyviä ja liittymättömiä aiheita kahden tai kenties useammankin harrastelijan näkökulmasta.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress