Otteita

15/08/2012

Kiipeämisestä ja kiipeilemättömyydestä

Filed under: Uncategorized — sa-ri @ 15:59

Omalta osaltani blogikirjoittelun saralla on ollut hyvin hiljaista, mikä korreloi suoraan kiipeilyaktiivisuuteni kanssa – kiipeily on valitettavasti jäänyt vuoden vaihteen jälkeen muutamaan hassuun kertaan Salmisaaressa ennen kesäkuun Italian reissua. Syynä tähän ei ole suinkaan ollut innostuksen hiipuminen vaan väitöskirjaprojektini reilun 200 km:n päässä kotoa, mikä on tarkoittanut viikoittaista ravaamista kahden kaupungin välillä ja asumista kahdella paikkakunnalla. Ajan puutteen vuoksi on joutunut harrastuksista tinkimään, joten myös kiipeilyyn ei ole riittänyt aikaa. Yli puolen vuoden lähes täysin kiipeilemätön kausi näkyy valitettavalla tavalla omassa kiipeilyssäni. Tasapaino on ihan hukassa, jalkatyöskentely aivan onnetonta, voimakestävyydestä ei voi edes puhua ja kaikki vähäinen oppimani tekniikka on täysin kadoksissa. Kesän työrupeamani, eli ensimmäisen artikkelin kirjoitus tutkimustyöstäni, on lisäksi kartuttanut 3 kiloa ylimääräistä raahattavaa ylöspäin, mikä ei ainakaan yhtään helpota suorituksia.

Italian kiipeilyyn olin matkaa edeltävään harjoitusmäärän nähden melko tyytyväinen, reissussa sairastamani flunssa tosin vei hieman puhtia pois. Uskaltauduin jopa liidaamaan muutaman todella helpon. Matkan jälkeen olen kiivennyt täällä koti-Suomessa muutaman kerran Kauhalassa, kerran Reventeellä ja toissa viikonloppuna koko lauantaipäivän mittainen kidutus Kustavin halkeamissa. Jo perinteeksi tulleen parin yön ”jurttailun” jälkeen ajoimme Tampereen lähelle Meloon ja kiipesimme siellä muutaman reitin. Tällä kiipeilymäärällä ei kuitenkaan vielä kuntoa ja taitoa juurikaan kohoteta, etenkään kun kiipeily jää usein vain muutamaan reittiin ajan puutteen vuoksi. ”Ulkomaanpestini” jatkuu taas ensi viikon alusta, mutta yritän nyt kuitenkin saada kalenterini sellaiseen järjestykseen, että kiipeilylle jäisi tilaa ainakin kerran, mieluiten kaksi kertaa viikossa.

Ja sitten tietenkin edessä se ylimääräisen painon pudotus… Sain kolmessa kuukaudessa 15 kiloa hoikistuneelta ystävältäni dieettiohjeet, joita noudattamalla pitäisi painon lähteä putoamaan. Kyse ei ole mistään ihmedieetistä, karppaamisesta tai mistään muustakaan hokkus-pokkus hommasta. Tässä dieetissä kiellettyä ovat kaikki lisätty suola, kaikki juustot (paitsi raejuusto), kastikkeet, voi/margariini, sokerit, pullat, leivonnaiset, karkit, valkoiset jauhot ym., eli ihan järkeen käypää, että paino noilla ohjeilla putoaa. Syödä saa (kohtuudella) kanaa, tonnikalaa, paistijauhelihaa, raejuustoa, maustamatonta jogurttia. Yksi herkuttelupäivä viikossa on sallittu, jolloin voi syödä mitä haluaa. Tämän ruokavalion noudattaminen alkaa siis maanantaina. Tuloksia toivottavasti saadaan jo muutaman viikon päästä.

No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress